De Saffier gaat sluiten

desaffierDat waren beteuterde gezichtjes in de Westerstraat afgelopen week, toen bekend werd dat basisschool De Saffier de deuren gaat sluiten. Het nieuws kwam als een onaangename verrassing voor de ouders en leerlingen van de school. Het is onbekend wanneer de school definitief sluit. Vermoedelijk is dat volgend jaar, maar de kans is aanwezig dat de school al volgend schooljaar de deuren sluit.

 

Reden voor de sluiting is het afnemende aantal scholieren. Dat vindt één van de ouders raar: 'We wonen hier in het centrum. Je zou denken dat er altijd veel kinderen zijn, die ook in het centrum naar school willen komen. Dus de vraag is ook van: Hoe kan dat, dat er weinig inschrijvingen zijn?'

 

Volgens de directrice zelf verhuizen de kinderen (en hun ouders) steeds meer naar bijvoorbeeld Badhoevedorp. 'De school groeide wel vanaf onder af, maar veel kinderen verhuizen daarna. Als jij een kleine school hebt van 100 leerlingen waarbij er 4 weggaan, is dat 4%. Als jij een school hebt van 250 of 400 leerlingen, is dat percentage natuurlijk veel minder. Dus iedere leerling die weggaat, doet ons pijn', aldus de directrice.

 

De Saffierschool zegt in samenwerking met andere basisscholen te zorgen dat de leerlingen elders worden geplaatst.