Trips through the Jordaan
tochtenfoto2De Jordaan is bij uitstek geschikt om via een mooie wandeling te verkennen. Behalve per voet kan dat ook heel goed per fiets of via het water. U kunt de tocht zowel zelfstandig als onder begeleiding van een gids afleggen. Hiervoor zijn er verschillende organisaties waarvan de gidsen kenners van de buurt zijn.

 
Wandelroutes door de Jordaan

wandelroutesWilt u op eigen houtje een wandeling door de Jordaan maken, dan vindt u hier een aantal routes met elk een bepaald thema. Zo is er een winkeltocht, een kroegentocht en een museumtocht.

 

U kunt de routes downloaden en uitprinten om mee te nemen op de tocht.

Lees meer...
 
 
Jordaantour bij Getevents

Johnny Jordaan PleinSamen met onze enthousiaste gidsen loopt u tijdens deze rondleiding door de Amsterdamse Jordaan. Deze onversneden Amsterdamse volkswijk zit vol gezellige pleintjes, smalle straatjes, authentieke cafeetjes en natuurlijk de Jordanezen zelf, die smakelijk kunnen vertellen over hun buurt.

Lees meer...
 
 
Stadswandeling met de Schutters

soldatenEen rondleiding door de Jordaan (of over de walletjes) met als gids een middeleeuwse stadssoldaat. U loopt door gezellige winkelstraatjes en bezoekt hofjes waar u normaal aan voorbij zou gaan. De gids weet alles van deze buurt, logisch, hij woont hier al bijna 400 jaar!

 

Lees meer...
 
 
Rondleiding Jordaan

specialtours_1'Specialtours Amsterdam' organiseert rondleidingen in de Jordaan. Ga op stap met een van de gidsen en laat u verrassen door de vele verhalen uit deze volkswijk. Elke Jordaan Tour bevat ook een pauze in een authentiek Jordanees café, waar u de echte Amsterdamse volkssfeer nog kunt proeven. Een leuke toevoeging aan een dagje Amsterdam. En elke dag te boeken!

Lees meer...
 
 
Waterfietsen door de Jordaan

waterfiestenEen leuke manier om de grachten van de Jordaan eens vanuit een ander gezichtspunt te bekijken, is vanaf een waterfiets. De aanlegsteiger van Canelbike op de Prinsengracht tegenover de Westertoren is hier een mooi startpunt voor.

 

Naar de site van Canelbikeleesverder

 
 
De Puzzelmeneer

bloemstraatDe PuzzelMeneer organiseert al ruim 10 jaar puzzel-, wandel- en kroegentochten door de Jordaan. Gemeenteraden, personeelsverenigingen, ziekenhuisafdelingen, carnavalsverenigingen, sportclubs en hele families hebben onder zijn hoede op een bijzondere manier dit stadsdeel leren kennen. Men volgt zelfstandig de route begeleid door duidelijke aanwijzingen. De dag wordt besloten met een drankje en een bittergarnituur, alwaar de uitslag wordt bekendgemaakt en de felbegeerde PuzzelMeneer-oorkonde wordt uitgereikt.

 

Naar de site van de Puzzelmeneerleesverder