Bereikbaarheid van de Jordaan
jordaan_luchtfoto_kleinDe Jordaan is heel gunstig gelegen aan de westkant van het Centrum van Amsterdam. Hierdoor is het eenvoudig te bereiken vanuit het centrum en via de westkant voor de bezoekers van buiten de stad. De meeste straatjes zijn echter te small voor Openbaar Vervoer of auto verkeer. Daarom zullen de laatste meters vaak te voet afgelegd moeten worden. Maar dat is in de Jordaan geen bezwaar, want er valt genoeg te zien onderweg.


 
Lopend naar de Jordaan

lopendoordejordaanDe Jordaan is heel goed lopend te bereiken vanaf verschillende lokaties in de stad. Ook op de route er naar toe is genoeg te zien, dus als men geen haast heeft is de benenwagen een goed alternatief. Het centrum van Amsterdam bestaat eigenlijk uit drie lagen. Als eerste is er het oude stadscentrum met de Dam en de wallen.

 

Lees meer...
 
 
Openbaar Vervoer

tram_rozengrachtDoor de smalle straatjes en grachten van de Jordaan rijden niet veel bussen en trams. Alleen de gedempte Rozengracht is breed genoeg om ruimte te bieden aan het openbaar vervoer. Dit gebeurt dan ook in ruime mate. Een hele serie trams en bussen persen zich via de Rozengracht door de Jordaan. Zo rijden er tram 13, 14 en 17 en de bussen 142,170 en 172.

 

Lees meer...
 
 
De Auto

prinsengracht_autoDe Jordaan is prima met de auto te bereiken, alleen parkeren is een groot probleem. Het is daarom verstandig om eerst andere vervoersmogelijkheden te overwegen. Wordt het toch de auto, dan is het misschien verstandig om de auto buiten de Jordaan te parkeren en de rest te lopen of met de tram af te leggen.

Lees meer...
 
 
Stratengids van de Jordaan

stratengids_plaatjeDe Jordaan bestaat uit een wirwar van straatjes, grachten en steegjes. Om de weg dan niet kwijt te raken biedt Jordaan INFO de interactieve 'Stratengids'. Hiermee kunt u ieder straatje of gracht in de Jordaan terug vinden.

Lees meer...