Shopping in the Jordaan
winkelenfotoDe Jordaan kent vele kleinere winkels met de meest uiteenlopende artikelen. Zoekt men dus iets bijzonders, dan is de Jordaan de plek om te beginnen. Ook op het gebied van mode, is er voor elke smaak wel een geschikte boetiek te vinden. Alle stromingen in de mode zijn vertegenwoordigd. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er nog steeds aparte winkeltjes te vinden voor kaas, vlees, kruiden of specialiteiten. De verschillende markten zijn uitermate geschikt voor verse boodschappen of bijzondere koopjes op de kop te tikken.

 
Winkels
rozengrachtwinkels
Vroeger bestonden er in de Jordaan veel kruideniers, bakkers, melkboeren en andere kleine winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen. Verder werden er allerlei oude ambachten verricht, welke dan in bijbehorend winkeltje werden aangeboden. De meeste van deze zaakjes zijn met de komst van grote supermarkten en warenhuizen vertrokken. In de achtergelaten winkelruimten hebben zich nu andersoortige winkels gevestigd. Zoals boetiekjes met vaak alternatieve mode, maar ook veel specialistische zaakjes.
leesverderOverzicht alle winkels
 
 
Markten

marktDe echte Jordaanse sfeer proef je het beste op één van de markten. Op de markt komt de oude en nieuwe generatie bewoners bijeen om hun inkopen te doen. De meeste markten vindt men op een plek waar eens het water van een gracht stroomde.

 

leesverderOverzicht alle markten

 

 
 
Galeries
galerie_buuf
Op veel locaties waar vroeger de warme bakker of de melkboer te vinden waren, prijken nu diverse kunstgaleries. De nostalgische bebouwing levert een mooi contrast op met de overwegend moderne kunstwerken. Men vindt er niet alleen werk van lokaal talent maar ook werk van internationaal bekende kunstenaars.
leesverderOverzicht alle galeries
 
 
Uiterlijke verzorging
kapperbord
In de Jordaan verschijnen steeds meer kappers, schoonheidssalons en nagelstudio's. Vooral moderne hairstylisten nemen hun intrek in de Jordaan. Hierdoor is er veel keuze voor de mode bewuste bezoeker. Dus ook voor een vlot kapsel, gladde huid, glimmende nagels en een bruin huidje moet je in de Jordaan zijn.
leesverderOverzicht alle zaken
 
 
Winkeltocht

winkeltjeIn de smalle straatjes van de Jordaan vind men veel kleine winkeltjes. Deze tocht voert u langs de dichtst 'bewinkelde' straatjes. Jordaan INFO adviseerde deze route ook aan het tijdschrift 'Pour Vous' en deze publiceerde daar dit artikel over.

 

Downloaden winkeltochtleesverder

 
 
Jordaan INFO tips

Hier heeft Jordaan INFO een aantal winkels voor u geselecteerd.

 

Hope Special Sizes

hope2Grote Maten kleding voor zowel de lange als brede man. Onze trendy collectie is bedoeld voor zowel de lange als de brede man die in reguliere winkels moeilijk kunnen slagen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk advies en bieden u graag de service die u verdient om te slagen.

 

leesverderLees verder...

 

 

De Mengformule

demengformule winkelEen winkeltje waar een oud-Hollandse uitstraling gecombineerd wordt met een moderne, industriële natuur-look, waar zalm zonder antibiotica en fair trade koffie samengaat met lekker, ouderwets, ongezond snoepscheppen.

 

leesverderLees verder...

 

 

Interline Hairstudio

interline_1Interline Hairstudio stelt al jarenlang de klanten centraal. Klantgerichte service, ontspannen sfeer en cutting edge hairstyling, zorgen ervoor dat zij tevreden terugkomen. Interline Hairstudio richt zich op vele haartypen.

 

leesverderLees verder...

 

 

 

Kwik Fix Massage

kwikfixfoto1Kwik Fix Massage is focused on providing you with traditional Chinese massage service at a quiet place with relaxing music and professional performance. We offer body massage and foot massage that suit every taste and every budget.

 

leesverderLees verder...

 

 

 

Varsana Yoga Store

varsanawinkel1De Varsana Yoga winkel op de Prinsengracht 100 in Amsterdam heeft alles voor jouw yoga leven. In onze yogawinkel vindt je een grote collectie yogamatten en accessoires voor yoga en pilates.

 

leesverderLees verder...

 

 

 

 

Ria's Voetverzorging

aesthetiquecocon_foto1In het hart van Amsterdam: de Jordaan, vindt u dit moderne en sfeervolle voetverzorgingsinstituut voor dames en heren. Zij zijn gespecialiseerd op verschillende gebieden, daardoor is het mogelijk om de meeste voetproblemen te verhelpen.

 

 

leesverderLees verder...