Links to sites about the Jordaan
brugbrouwersgrachtOok op Internet is er veel over en voor de Jordaan geschreven. Eerst waren er de sites gericht op toeristen met een enkele pagina waarop iets over de Jordaan vermeld werd. Maar nu komen er steeds mee volledige sites, welke geheel aan de Jordaan gewijd zijn. Er zijn tevens steeds meer Jordanezen zelf online te vinden. Dus heeft u nog niet genoeg genoeg kunnen krijgen van de Jordaan, via deze links kunt nog veel meer te weten te komen.

 
Jordaanmuseum

jordaanmuseum_siteOver de Jordaan bestond nog geen museum. Een wijk met zo'n bewogen geschiedenis als de Jordaan verdient natuurlijk wel een museum. Daarom is de 'Stichting Jordaanmuseum' opgericht. Deze stichting houdt zich bezig met het opzetten van een Jordaanmuseum. De vorderingen van de stichting kunt u op deze site volgen.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Jordaan Wijkcentrum

wijkcentrum'Wijkcentrum Jordaan' is een bewonersorganisatie met als principe: Door en voor de Jordaan. Het centrum houdt zich veel bezig met het opkomen voor de buurtbewoner tegen hoge woonlasten. Verder geeft het centrum regelmatig de Jordaankrant uit.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Jordaan markten

jordaanmarktenDeze site van de marktkooplieden beschrijft alle vier de markten die in de Jordaan plaats vinden. Per markt vindt men een beschrijving, de locatie, advertenties van kooplieden en een overzicht van de branches. Men kan er ook een reactie over de markt achterlaten, of reacties van anderen lezen.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Jordaanfestival

jordaanfestival_siteIeder jaar vindt er in september in de Jordaan het Jordaanfestival plaats. Tijdens dit drie dagen durende festival, treden een keur van artiesten op die allemaal één ding gemeen hebben; het Amsterdamse levenslied. Op deze site kunt alles lezen over de afgelopen of het komende Jordaanfestival.

 

Naar de siteleesverder

 
 
overzicht activiteiten en organisaties

vrijwillegersjordaanHet Huis van de Buurt biedt u hier een overzicht van bewonersorganisaties, rijwilligersorganisaties, speeltuinen, scholen en organisaties die actief zijn in de wijk op het gebied van welzijn en openbare ruimte.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Voor elkaar in de Buurt

voorelkaarjordaan‘Voor elkaar in de Buurt’ is er voor bewoners met een vraag of aanbod in de Jordaan en Gouden Reael. Voor het helpen met kleine klusjes in en om het huis, het een keer boodschappen doen, meegaan bij bezoek aan het ziekenhuis, etc.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Jordaan WEB

jordaanweb_siteOnline informatie over kunst en cultuur in de Amsterdamse volksbuurt de Jordaan. Achter de foto's zit veel informatie 'verborgen'. Met een muisklik op een foto wordt het een en ander op het gebied van kunst en cultuur van de Amsterdamse volksbuurt de Jordaan uit de doeken gedaan.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Jordaan in site

jordaaninsite_kleinWandelen door de Jordaan op een regenachtige dag en toch droog blijven. Dat kan op de site van Harrie van der Haghen. Op ‘Jodaan in site’ kan men door middel van de muis door de hele Jordaan klikken. Van echt elke straat is van iedere hoek een foto aanwezig.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Open Ateliers Jordaan

openateliersjordaan_siteDe 'Open Ateliers Jordaan' is een om de twee jaar gehouden manifestatie waar het publiek de mogelijkheid heeft om direct in het atelier van de kunstenaar werk te bekijken en eventueel te kopen. Men kan genieten van origineel werk van kunstenaars, hun ateliers, Amsterdam en de Jordaan. Het evenement wordt mede gesponsord door Jordaan INFO.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Rederij De Jordaan

rederijdejordaanRederij De Jordaan beschikt over een tweetal klassieke salonboten, te weten de 'Farahilde' uit 1908, en de 'Welmoed' uit 1932. De boten zijn te huren (inclusief bemaning) voor rondvaarten en complete arrangementen. U stapt dan in bij cafe 't Smalle aan de Egelantiersgracht.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Keitjes Jordaan

KeitjesOp deze site beschrijft een bewoner opmerkelijke uitingen en bevindingen van de Jordaan, zowel cultureel als architectonisch. De site toont veel foto's van de buurt, van bijvoorbeeld de 'Stadsvernieuwing', welke in zijn ogen niet altijd even goed geslaagd is.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Intitiatiefgoep Johnny Jordaan

johnnyjordaan_siteDe lokale Amsterdamse zender 'Mokum TV', die wekelijks uitzendingen verzorgt op het open kanaal van Salto, heeft de site van de 'Intitiatiefgoep Johnny Jordaan' gemaakt. Op deze site kunt u alles vinden over het leven van deze bekende volkszanger, maar ook wat er vandaag de dag nog gebeurd rondom Johnny Jordaan.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Tante Leen

tanteleen_siteOp 27 augustus 2002 was het precies 10 jaar geleden dat Tante Leen overleed. De lokale Amsterdamse zender Mokum TV, zond op die dag de Tante Leen documentaire 'Steeds ben jij in mijn gedachten' uit. Naar aanleiding van deze documentaire hebben zij tevens een Tante Leen Site ingericht.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Het Zwanenkoor

zwanenkoorsiteHet Zwanenkoor is opgericht in café 'De Twee Zwaantjes'. Er werd in het café steeds vaker het Amsterdamse lied gezongen. Na een aantal liedjes te hebben gezongen in de Westerkerk, werd door Hans Mensink en Bert Koster het Zwanenkoor opgericht. Het koor bestaat ondertussen bijna veertien jaar en telt inmiddels 55 leden.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Café Lowietje

cafelowietjeBijna iedereen kent wel Café Lowietje uit de populaire TV serie Baantjer. Wat velen niet weten, is dat dit café in het echt niet op de wallen ligt, maar midden in de Jordaan! Een tijdje geleden is dit café overgenomen door Peter Batenburg en heropend onder dezelfde naam als in de serie. Op de site van het café vindt u ook veel informatie en foto's van de Jordaan.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Bloemen in de Jordaan

bloemindejordaansiteDeze site gaat over de bloemen en de planten in de Jordaan. De buurt in Amsterdam waar de maker al meer dan dertig jaar woont. De eerste jaren keek hij er als vanzelfsprekend naar. Hij wist wel dat ze er waren en genoot ook in zekere mate van ze maar in feite liep je er langs zonder er veel over na te denken.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Amsterdamse Binnenstad

vvabsiteDe 'Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad' (VVAB) komt op voor het behoud van het karakter van de Amsterdamse binnenstad. Op de site van het VVAB vindt u veel informatie over de binnenstad (het gebied binnen de Singelgracht), waartoe de Jordaan ook behoort.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Amsterdamse Gevelstenen

amsterdamsegevelstenenDe in de Jordaan gevestigde vereniging 'Vrienden van Amsterdamse Gevelstenen' stelt zich ten doel het behoud en herstel van gevelstenen in Amsterdam. Op de site zijn o.a. foto's te zien van gevelstenen die door de vereniging gerestaureerd zijn, compleet met beschrijving van de steen.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Langs gapers en gevelstenen

gapersengevelstenenOp deze website neemt Amsterdam- en gevelstenenkenner Herman Souer u mee in de wereld van de gapers en gevelstenen. Op de site staan meerdere gevelstenen die in de Jordaan voorkomen. Bij iedere gevelsteen vertelt Herman Souer het bijbehorende verhaal. De gevelsteen van de vestiging van Jordaan INFO staat er ook op!

 

Naar de siteleesverder

 
 
Maandblad Ons Amsterdam

onsamsterdam_siteTien keer per jaar verschijnt het blad 'Ons Amsterdam', met artikelen en rubrieken over de dynamische geschiedenis van Amsterdam. Hierin zijn ook vaak verhalen over de Jordaan te vinden. Het blad is leesbaar, rijk geïllustreerd en heeft zo'n tienduizenden lezers. De website heeft behalve een samenvatting van de bladen ook een gastenboek.

 

Naar de siteleesverder

 
 
Antiekcentrum Amsterdam

delooierAntiekcentrum Amsterdam is het paradijs voor de liefhebber van unieke objecten uit alle stijlperioden. Op een vloeroppervlakte van ruim 1700 m2 wordt niet alleen een breed en verrassend aanbod 17e, 18e, 19e eeuws antiek en art deco te koop gesteld. Maar ook kunst, oudheden, curiosa, hippe vintage, brocante en design uit de fifties, sixties of seventies.

 

Naar de siteleesverder