Going out in the Jordaan
uitgaanfotoDe laatste jaren is de Jordaan uitgegroeid tot een alternatief uitgaanscentrum. Met zijn zeel vele kleinschalige cafeetjes en restaurantjes is het vooral een favoriete staplocatie van studenten en kunstenaars. Maar ook steeds meer bezoekers van buiten de stad doen een avondje Jordaan. In de zomermaanden is het een geliefde locatie om tijdens een vaartochtje door de grachten even aan te leggen om een hapje of drankje te nuttigen. Dan wordt het vaak nog zoeken naar een vrij plaatsje op één van de vele terrasjes.

 
Restaurants
restaurants
De Jordaan telt vele kleinschalige restaurants. Vaak betreffen het cafés die zijn uitgebreid tot restaurant. Bijna elke keuken is er wel vertegenwoordigd, met knusse en gezellige inrichting of een strakke design aankleding.
leesverderOverzicht alle restaurants
 
 
Cafés
detuin
De Jordaan staat bekend om zijn vele cafés. Vroeger diende het café vaak als tweede huiskamer, omdat voor de grote gezinnen op de kleine woninkjes maar weinig ruimte was. Tegenwoordig is het een vast onderdeel van een gezellig avondje uit van bezoekers uit alle windstreken.
leesverderOverzicht alle cafés
 
 
Coffeeshops
coffeeshop
Ook de Jordaan kent het wereldberoemde Amsterdamse verschijnsel Coffeeshops. De meeste hebben zich in de Zuid Jordaan gevestigd en bouwen voort op de traditie waar de cafés bekend om staan; kleinschalig en gezellig.
leesverderOverzicht alle coffeeshops
 
 
De Jordaan Agenda

rozentheaterIn de Jordaan zijn een aantal kleinere theaters met een verrassend aanbod. Ook in de Westerkerk en Noorderkerk zijn regelmatig concerten. Langs de Prinsengracht treft men tevens de Centrale Bibliotheek, welke regelmatig allerlei activiteiten organiseert. Al deze activiteiten en gebeutenissen zoals het Jordaan Festival, Open Tuinendag of de Open Ateliers-dag, vindt men in de Jordaan-agenda.

 

leesverderNaar de Jordaan Agenda

 
 
Kroegentocht
chris

Op het kleine oppervlak dat de Jordaan beslaat, bevinden zich zo'n 65 cafés. Op nagenoeg iedere hoek van de straat is er wel één te vinden. Wij hebben twee routes gemaakt, een kleine route door de Zuid Jordaan en een grote route door de Noord Jordaan. Er is gepoogd zoveel mogelijk verschillende cafés in op te nemen. Men kan zelf kiezen op welk punt er in de route begonnen wordt. In de zomermaanden is het extra leuk, omdat de meeste cafés beschikken over een buitenterras. Houd wel rekening met de nachtrust van de bewoners.

 

Downloaden kroegentochtleesverder

 
 
Jordaan INFO tips

Hier heeft Jordaan INFO een aantal locaties voor u geselecteerd.

 

Café Daalder

daalder_3Deze van oudsher bruine kroeg in hartje Jordaan wordt ook wel eens het kleinste Grand Café van Amsterdam genoemd. De sfeer is er warm, maar fris, waardoor je er met evenveel plezier neerstrijkt voor een laat ontbijt, de lunch of het diner.

 

leesverderLees verder...

 

 

Café De Prins

deprins3Aan een van de mooiste stukjes Prinsengracht ligt Café De Prins. Leunend tegen de Jordaan met tegenover zich de Westerkerk en het Anne Frankhuis weet het zich door historie omgeven.

 

leesverderLees verder...

 

 

L'invité le Restaurant

linviteletbinnen2L'invité le Restaurant ligt aan één van de mooiste grachten in de Amsterdamse Jordaan. In dit bijzondere restaurant krijgt elke maand een nieuwe Chefkok van Topkoks de ruimte om zijn talent te etaleren.

 

leesverderLees verder...

 

 

 

Thalia Partyhome

thalia_zaalThalia, het gezelligste plekje in de Jordaan. Bij Thalia is dat geen thema, maar heerst er een echte Amsterdamse sfeer, zowel qua inrichting als verzorging. Een begrip voor velen, een familiebedrijf van al meer dan 60 jaar.

 

leesverderLees verder...