De Jordaan bezoeken
bezoekenfotoDe Jordaan heeft de bezoeker veel te bieden. Zo bevinden zich er veel bezienswaardigheden. Zoals de Westertoren, de vele hofjes of het Johnny Jordaanplein. Maar zijn ook musea, zoals het Anne Frankhuis, of het kleinschaligere Theo Thijssen Museum. De Jordaan is ook heel geschikt voor het maken van een tochtje. Dat kan zowel door de straten als over het water. Mischien door middel van een puzzeltocht, of wat dacht u van een kroegentocht.
 
 

Wandelingen door de Jordaan

tochtenfoto2De Jordaan is bij uitstek geschikt om via een mooie wandeling te verkennen. Behalve per voet kan dat ook heel goed per fiets of via het water. U kunt de tocht zowel zelfstandig als onder begeleiding van een gids afleggen. Hiervoor zijn er verschillende organisaties waarvan de gidsen kenners van de buurt zijn.
 

 

Bezienswaardigheden

bezichtigenfoto2In de Jordaan bevinden zich heel wat bezienswaardigheden. Zo is er natuurlijk de Westertoren op de grens van de Jordaan. Of de 'volksere' Nooderkerk op de Noordermarkt, waar zich tevens enkele gedenktekens en beelden te vinden zijn. De Jordaan telt ook vele hofjes, waarvan er enkele voor het publiek open zijn. Op het Johnny Jordaan Plein treft men beelden van alle jordaanse grootheden aan.
 

 

Musea in de Jordaan

museumfoto_kleinIn de Jordaan bevinden zich een aantal musea. Zo zijn is natuurlijk het Anne Frankhuis op de grens van de Jordaan. Maar het kan ook kleinschaliger, zoals het Theo Thijssen Museum, het Woonbootmuseum of het Pianolamuseum. Ook zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen op diverse locaties, zoals in de openbare bibliotheek.
 

 

Overnachten in de Jordaan

hoteldelooierVoor de mensen welke een keer willen overnachten in de Jordaan, bezit de wijk een aantal hotels in de range van één tot vijf sterren. Hierdoor kan men even proeven hoe het voelt om in de Jordaan te wonen. De meeste hotels zijn gehuisvest in voormalige grachtenhuizen, welke nog steeds de historische ambiance van het oude Jordaan uit ademen.
 

Voor een overzicht van de prijzen van en aanvullende informatie over de onderstaande hotels kunt u deze website raadplegen, hier vind u een vergelijking van de prijzen van verschillende boekingssites.


 

 

Bereikbaarheid

jordaan_luchtfoto_kleinDe Jordaan is heel gunstig gelegen aan de westkant van het Centrum van Amsterdam. Hierdoor is het eenvoudig te bereiken vanuit het centrum en via de westkant voor de bezoekers van buiten de stad. De meeste straatjes zijn echter te small voor Openbaar Vervoer of auto verkeer. Daarom zullen de laatste meters vaak te voet afgelegd moeten worden. Maar dat is in de Jordaan geen bezwaar, want er valt genoeg te zien onderweg.

 

 

De Jordaan Webcam

webcamJordaan INFO heeft nu ook een Webcam. Hiermee heeft u live zicht op de hoek Prinsengracht en Bloemgracht. Deze locatie is zo'n beetje de belangrijkste toegangsroute naar de noordzijde van de Jordaan. U ziet de vele bootjes in de Prinsengracht en de bezoekers, die o.a. vanaf de brug de Westertoren en het Anne Frank Huis bezichtigen.
 

 

Filmpjes van de Jordaan

video_nieuw_introIn de Jordaan is veel veranderd, maar heeft toch z'n charme behouden. In deze fimpjes kunt u zien hoe de Jordaan vandaag de dag eruit ziet. Veel buurtwinkeltjes zijn er niet meer, maar er zijn weer wel vele leuke terrasjes bij gekomen. Ook hebben de grachten en smalle straatjes hebben hun knusheid weten te bewaren. Via deze filmpjes kunt u alvast de sfeer van de Jordaan proeven, voordat u een bezoek brengt aan deze buurt.