Multimedia: movies and photo's
multimedia_fotoDe Jordaan in beeld en geluid. Met bewegende beeelden kan men nog beter een indruk krijgen van de wijk. Dankzij oude filmpjes van het Polygoon Journaal kan men goed zien hoe de Jordaan er vijftig jaar geleden er uit zag, wat er toen allemaal leefde. Daar tegenover staan dan de filmpjes van het huidige Jordaan. De vervallen pandjes zijn opgeknapt en alles ziet er verzorgd uit. Maar misschien heeft de wijk daardoor wel minder sfeer? Oordeel zelf bij het bekijken van de filmpjes.

Behalve bewegende beelden heeft Jordaan INFO ook veel foto's van de wijk gemaakt. Bekijk hier een selectie daarvan.
 
 

Oude filmpjes van de Jordaan

video_oud_introVoordat in iedere huiskamer een televisie te vinden was, werd o.a. de bioscoop gebruikt om mensen te informeren wat er gebeurd was in het land. Hiervoor bracht men het Polygoon Journaal. Niet zelden zaten hier nieuws berichten uit de Jordaan bij. Het betreft hier vaak 'nieuws' uit de jaren vijftig. Een aantal van deze Polygoon Journaals, waarin de Jordaan voorkwam, hebben wij voor u op een rijtje gezet. In de toekomst hopen wij u nog meer van deze 'pareltjes' uit de Jordaan te kunnen aanbieden.
 

 

Nieuwe filmpjes van de Jordaan

video_nieuw_introIn de Jordaan is veel veranderd, maar heeft toch z'n charme behouden. In deze fimpjes kunt u zien hoe de Jordaan vandaag de dag eruit ziet. Veel buurtwinkeltjes zijn er niet meer, maar er zijn weer wel vele leuke terrasjes bij gekomen. Ook hebben de grachten en smalle straatjes hebben hun knusheid weten te bewaren.

Via deze filmpjes kunt u alvast de sfeer van de Jordaan proeven, voordat u een bezoek brengt aan deze buurt.
 

 

Video reportages Jordaan

filmstripJordaan INFO heeft de laatste jaren ook een aantal video reportages gemaakt, voor de artikelen in de nieuws rubriek . Er zal in de toekomst steeds vaker video te zien zijn bij het Jordaan Nieuwes. Alle artikelen met video materiaal hebben we hier nog een keer op een rijtje gezet.
 

 

Oude foto's van de Jordaan

foto_oud_introHet gemeentearchief van Amsterdam bezit een beeldbank met een enorme collectie oude foto's van Amsterdam. Hierin zijn ook veel foto's van de Jordaan terug te vinden. Zo kunt u direct bladeren door dit bestand en met veel weemoed de vele oude foto's van de straten en grachten van de Jordaan terug zien.
 

 

Nieuwe foto's van de Jordaan

foto_nieuw_palmgrachtBekijk de Jordaan zoals deze vandaag de dag te zien is. Hiervoor heeft Jordaan INFO een aantal foto's gemaakt van de mooiste plekjes. Ontdek dat de Jordaan z'n charme nog niet verloren heeft. De romatische grachten, de knusse straatjes, de gezellige winkeltjes, ze zijn nog steeds onovertroffen.
 

 

Foto reportages Jordaan INFO

fotoreportagesJordaan INFO heeft in de loop der jaren een aantal foto reportages gemaakt. Deze reportages diende dan als ondersteuning van een artikel uit onze nieuws rubriek. Dat nieuws is nu oud nieuws geworden, maar de foto's zijn nog wel leuk om terug te zien. Daarom hebben we hier al deze foto reportages nog een keer op een rijtje gezet. De eerste reportage was van de dag van de zwembadpas in 2001, ander half jaar na de oprichting van Jordaan INFO.